Gizlilik ve Çerez Politikası

Çerez Politikası:

nfa.com.tr’u en iyi şekilde kullanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez (Cookie) kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından Çerez’leri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan Çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. Toplanan verilerle ilgili düzenlemelere aşağıda yer alan Gizlilik Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

Çerez Nedir ve Neden Kullanılır?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

nfa.com.tr’da çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  • İnternet Sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

İnternet Sitemizde Kullanılan Çerez Türleri

Oturum Çerezleri : Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin İnternet Sitesini ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir.

Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

Kalıcı Çerezler : Kalıcı çerezler İnternet Sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir.

Bu tür çerezler tercihlerinizi hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla cihazınızda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri; İnternet Sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde İnternet Sitemizi aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda İnternet Sitemiz tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

nfa.com.tr’da Kullanılan Çerezler

Oturum Çerezleri: Üyeler, şifrelerini kullanarak internet sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, üyenin internet sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Analiz Çerezleri: Analiz çerezleri ile internet sitesini ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, internet sitesi ziyaret saatleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri, ziyaretçi lokasyonları vb… gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

Gizlilik Politikası:

NFA İLAÇ KİMYA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (“NFA İLAÇ KİMYA”) olarak, ziyaretçi/üyelerin (“Kullanıcı”) tüm servislerimizi eksiksiz ve güvenli şekilde kullanabilmeleri ve üyelerimizin gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Gizlilik Politika’mızın üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile tamamen uyumlu olduğunu bildirmek isteriz.

NFA İLAÇ KİMYA, üyelik formları ile kendisine iletilen bilgileri, Kullanıcı bilgisi veya aksi yönde bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve satmamaktadır.

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası (“Politika”) ile; (1) Kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesi, ve (2) İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nın yürürlüğü hakkında açıklamalar yapılmaktadır.

Veri Sorumlusu Kimdir?

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade etmekte olup, NFA İLAÇ KİMYA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ –

VERİ SORUMLUSU (NFA İLAÇ KİMYA) sıfatıyla hareket etmektedir.

Veri işleyen Kimdir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”) “Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi” olarak tanımlanmıştır. Bu tanımdan hareketle, veri işleyenden söz edebilmek için veri sorumlusunun yetkilendirdiği ayrı bir gerçek/tüzel kişi olmalı ve kişisel verileri veri sorumlusu adına işlemelidir.

Hangi Kişisel Verileri İşliyoruz?

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanmaktadır:

  • Kimlik Bilgisi
  • İletişim Bilgisi
  • Müşteri İşlem Bilgisi
  • İşlem Güvenliği Bilgisi
  • Pazarlama Bilgisi
  • Ürün/Hizmet Kullanım Bilgisi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
  • Diğer Bilgiler Hakkında Detaylı Bilgiye  Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

Kişisel verileriniz, NFA İLAÇ KİMYA tarafından İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla teknik iletişim dosyaları olan çerezler (cookies) vasıtasıyla toplanmaktadır.

Kullanıcıların Kişisel Verilerinin Kimlerle Paylaşılabileceği

Elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza (dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma (hosting) hizmet sağlayıcıları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi), kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde aktarılabilecektir.

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Saklanma Süreleri

Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde, NFA İLAÇ KİMYA tarafından kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

NFA İLAÇ KİMYA, Kanun’a uygun bir biçimde, doğması muhtemel herhangi bir uyuşmazlık kapsamında kullanılmak üzere ilgili mevzuat ile belirlenmiş olan zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri muhafaza edebilecektir. Bu durumda muhafaza edilen kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman erişim sağlanmaktadır.

Kişisel verilerinizin saklanmasına ilişkin detaylı bilgilere;
Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ndan ulaşabilirsiniz.

Kullanıcıların Hakları

Kanun’un 11. maddesi gereğince Kullanıcılar, kişisel verilerine ilişkin olarak aşağıda sıralanan haklara sahiptirler:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

NFA İLAÇ KİMYA, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak, idari ve teknik imkanlar dahilinde; Kullanıcıların kişisel verilerini kullanmalarını mümkün kılınması için gerekli olan sistemleri yürütmektedir.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi Veri Sahibi Başvuru Formu’nda yer alan yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, NFA İLAÇ KİMYA tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Alınan Tedbirler

NFA İLAÇ KİMYA kişisel verilerin korunmasına ve veri güvenliğinin sağlanmasına verdiği önem doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 12. maddesine uygun olarak tarafından veri güvenliğinin sağlanması için,

  • Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
  • Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak,

amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Dış Bağlantılar

İnternet sitemiz, sayfalarından farklı internet adreslerine bağlantı vermektedir. İnternet sitemiz link verdiği, banner tanıtımını yaptığı sitelerin içeriklerinden veya gizlilik prensiplerinden sorumlu değildir. Burada bahsedilen bağlantı verme işlemi, hukuki olarak “atıfta bulunma” olarak değerlendirilmektedir.

Çerezlerin Kullanımı Veri Sahipleri Tarafından Engellenebilir mi?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

 

Google Ads (Adwords)

 

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=tr
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome

 

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=tr
Internet Explorer

 

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox

 

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nın Yürürlüğü

İnternet Sitesi Gizlilik Politikası 8 Temmuz 2021 Perşembe tarihlidir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir.

Politika NFA İLAÇ KİMYA internet sitesinde (www.nfa.com.tr) yayımlanır Kullanıcıların talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur. NFA İLAÇ KİMYA tarafından elde edilen kişisel verilere ilişkin detaylı bilgiye Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.